Katten

2 ruime kattenkamers

Dierenopvang Zevenhoven beschikt over 2 ruime kattenkamers. Deze kamers zijn voorzien van vloerverwarming. Wij hebben de kamers ingericht als woonkamer zodat uw kat zich snel op zijn/haar gemak voelt. Er hangen in de kamers vele plankjes langs de muur zodat de katten allemaal een eigen plekje op kunnen zoeken. In de kamers zitten ook een aantal kleine hoekjes zodat katten die wat schuwer zijn zich eerst even kunnen terug trekken en daar rustig kunnen wennen.

Belangrijke informatie

Entingen

Om ziekte uitbraken te voorkomen, zijn de volgende entingen in ons pension verplicht:

 • De kattenziekte (Kattenparvo)
 • De niesziekte (calicivirus en Rhinotracheitisvirus)

Dit zijn entingen die jaarlijks herhaald moeten worden. Tijdens het verblijf van uw kat mag de enting niet verlopen. Als uw kat  nog nooit geënt is dan moet de enting worden geboosterd met een tweede enting. U haalt dan bij de dierenarts de enting en na 3 weken herhaald u die enting. een week na de 2e enting mag de hond bij ons logeren. begin dus minimaal 4 weken van te voren met de enting. Als u uw kat komt brengen en het blijkt dat hij/zij niet voldoende geënt is kunnen wij uw kat helaas niet aannemen en zult u op korte termijn opzoek moeten gaan naar een ander onderkomen voor uw kat. Zorg er daarom altijd voor dat uw kat voldoende is geënt.

Wij gaan ervan uit dat uw kat voldoende ontvlooid en ontwormd is als u hem/ haar komt brengen. om zowel besmetting thuis als bij ons te voorkomen is het slim om zowel bij brengen als halen uw hond te ontwormen en te ontvlooien. Wij kunnen namelijk geen 100% garantie geven.

Castratie/sterilisatie

U dient uw kat, als u hem/ haar bij ons wilt laten logeren, vanaf 6 maanden te laten castreren/steriliseren.

Wat u mee moet nemen als uw kat komt logeren

 • Het paspoort van uw kat. (Als wij controle krijgen moeten wij kunnen aantonen dat uw hond voldoende is geënt. Het paspoort blijft tijdens het verblijf bij ons.)
 • De transportmand van uw kat mag bij ons blijven staan. Wij zetten uw naam op de mand zodat er later geen misverstand ontstaat.
 • Eventueel speciaal voer. (Uw kat wordt dan 2x per dag apart gezet. Wel staat er de hele dag voer in de kamer waardoor wij dus geen 100% garantie kunnen geven dat uw kat niet van onze voer eet.)

Buiten verblijf

Aan beide kamers zit een ruim buitenverblijf vast. De katten kunnen in de winter via een kattenluik van binnen naar buiten. Zomers staat de deur naar buiten open.

Eten, drinken en medicatie

In de kamers staan de gehele dag droge brokken en vers water. In elke kamer staat ook een fonteintje met water. Door bewegend water drinken katten sneller wat natuurlijk positief is.
Heeft uw kat medicatie overleg dan met ons wat er mogelijk is. Wij prikken geen katten voor suiker. Ook speciale voeding geven is geen probleem, uw kat wordt dan 2x per dag apart gezet. Wel staat er de hele dag voer in de kamers waardoor wij dus geen 100% garantie kunnen geven dat uw kat niet van ons voer eet.

Cat-black-highres

Kennismaken

Voor uw kat is een intake niet noodzakelijk maar mag natuurlijk wel. Tijdens de intake vult u een formulier in. Komt u niet op intake dan word dit formulier opgestuurd via de mail. Graag zo snel mogelijk de formulieren terug sturen zodat we de boeking in orde kunnen maken. Als u bij ons langs komt voor een kennismaking willen wij graag dat u het paspoort/entingsboekje van uw kat mee neemt. Wij controleren dan gelijk of uw kat voldoende is ingeënt.

Dagopvang

Het is mogelijk om in overleg uw kat een dagje te laten verblijven. U kunt net als de vakantie opvang een boeking maken door te bellen naar 06 – 3450 5368, of het reserveringsformulier op de contact pagina in te vullen. Komt u voor het eerst, dan is een intake niet noodzakelijk maar mag natuurlijk wel. Komt u niet op intake dan word het formulier die u anders tijdens de intake invult opgestuurd via de mail. Graag zo snel mogelijk de formulieren terug sturen zodat we de dagopvang boeking in orde kunnen maken.

kat

Veel gestelde vragen

Ik heb een kitten, kan hij/zij bij jullie logeren?

U kunt u kitten vanaf 4 maanden (na de laatste inenting) bij ons laten logeren. let wel op dat uw kat voor 7 maanden moet worden geholpen.

Wat voor voeding krijgt mijn kat bij jullie in het pension?

In de kattenkamer staat altijd lam en eend brokken van het merk Everland Premium pet food. Dit zijn goede brokken voor alle rassen. Als u wilt dat wij speciale voeding geven kunt u dit mee geven.

Kan ik de mand, kleed en speeltje van mijn huisdier mee geven?

Wij hebben zelf manden en kleden dus hoeft u deze niet mee te geven. Het is erg lastig om bij te houden welk kleed van wie is en om verwarring te voorkomen hebben wij dit liever niet.

Het is erg warm buiten wat doen jullie hier aan?

Als het erg warm is houden wij de katten nauwlettend in de gaten. Het buitenverblijf zit de gehele dag in de schaduw waardoor de kamer niet erg opwarmt. Mocht het wel te warm worden kunnen wij tijdelijk een airco aanzetten om de warmte uit de kamer te krijgen.

Tarieven

 • Bij het brengen in de avond of halen in de ochtend, wordt er een halve dag in rekening gebracht.
 • Het hoogseizoen is in de maanden juli en augustus en van 9 december 2022 tot 9 januari 2023.
 • Voor het pension geven wij voor het tweede huisdier uit een gezin 10% korting.
 • Voor dagopvang geven wij vanaf 4 dagen per week 10% korting.
 • De prijzen zijn per dag.
 • Laagseizoen
 • Laagseizoen €10,00
 • Hoogseizoen
 • Hoogseizoen €12,50
 • Extra’s
 • Medicijnen toedienen + €1,00
 • Dagopvang
 • Incidentele dagopvang €18,00

Referenties

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,0. Bekijk al onze reviews op Google.
Tevreden over onze diensten? Laat hier dan ook een review achter?

Het liefst nemen we onze honden altijd mee, maar als dat niet gaat dan brengen we ze met een gerust hart naar dit honden hotel. Mooi en ruim opgezet en je kan kiezen voor een buiten uitloop erbij. Altijd vriendelijk ontvangst! Aanrader.

Manou

Onze hond komt er van kleins af aan al, fijne plek om haar te brengen met de vakanties.

Kim

Prima opvang. Ik breng mijn kat hier graag naar toe. Prima ruime opzet voor de kat om daar tijdens vakanties door te brengen.

Joost

Onze hond is weer 3 weken hier geweest en is zeer goed verzorgd. Helaas was het noodzakelijk dat hij naar de dierenarts moest maar dit is ook perfect geregeld.

Joost

Deze website gebruikt analytische cookies om het gebruiksgemak te vergroten.

Prima