Honden

Mooie en ruime verblijven

Dierenopvang Zevenhoven beschikt over een aantal mooie en ruime binnenverblijven. De binnenverblijven zijn voor de helft voorzien van vloerverwarming zodat uw hond zelf kan kiezen of hij/zij warm of koel wilt liggen. Uw hond komt als dat gaat, samen met een passend maatje in één verblijf. Iedere hond heeft een eigen mand of kleed. Honden uit hetzelfde gezin komen uiteraard bij elkaar in het verblijf tenzij dit door de eigenaar anders wordt aangegeven.

Belangrijke informatie

Helaas kunnen wij geen plaats bieden aan de volgende hondenrassen

 • Akita inu
 • Amerikaanse bulldog
 • Boerboel
 • Bordeaux dog
 • Bull mastiff
 • Bull terrier
 • Cane corso
 • Chihuahua
 • Dobberman pinscher
 • Engelse bulldog
 • Herder (Australische herder vangen wij wel op)
 • Husky
 • Mastin
 • Mastino
 • Pit bull
 • Rottweiler
 • Shiba inu
 • Stafford

Ook honden die gekruist zijn met deze rassen nemen wij niet aan!
Wij nemen ook geen ongecastreerde reuen, ongesteriliseerde teefjes of huisdieren die suikerziekte hebben en dus 2x per dag geprikt moeten worden, aan.

Castratie/sterilisatie

U dient uw hond, als u hem/ haar bij ons wilt laten logeren, vanaf 1 jaar te laten castreren/steriliseren. Chemische castratie is voor ons niet voldoende.

Vaccinaties

Om ziekte uitbraken te voorkomen, zijn de volgende entingen in ons pension verplicht:

 • De cocktail vaccinatie (parvo, hondenziekte, ziekte van Weil, HCC, para-influenza).
  Dit is een vaccinatie die jaarlijks herhaald moet worden. Tijdens het verblijf van uw hond mag de vaccinatie niet verlopen.
 • De kennelhoest (Bordetella)
  Dit is een vaccinatie die jaarlijks herhaald moet worden. Er zijn dierenartsen die deze vaccinatie niet standaard geven, vraag dit dus even na bij uw dierenarts. Tijdens het verblijf van uw hond mag de vaccinatie niet verlopen.

Als uw hond nog nooit gevaccineerd is dan moet de vaccinatie worden geboosterd met een tweede enting. U haalt dan bij de dierenarts de vaccinatie en na 3 weken herhaald u die enting. Een week na de 2e vaccinatie mag de hond bij ons logeren. Begin dus minimaal 4 weken van te voren met de vaccinatie.
Als u uw hond komt brengen en het blijkt dat hij/zij niet voldoende gevaccineerd is, zijn wij verplicht om de hond alsnog de volledige vaccinatie te geven(dit op kosten van de eigenaar) en de hond een week afgezonderd van de andere honden in quarantaine te zetten. Hier zitten hogere kosten aan verbonden dus zorg ervoor dat uw hond voldoende is gevaccineerd.
Ook is het wettelijk verplicht om het vaccinatieboekje of dierenpaspoort mee te nemen als u uw hond komt brengen. In het vaccinatieboekje moeten de geldige vaccinaties staan. Dit kunt u zelf controleren door naar de nummers te kijken die zijn omcirkeld bij de sticker van de enting. Het gaat voor ons om de nummers 3 t/m 8.

Wij gaan ervan uit dat uw hond voldoende ontvlooid en ontwormd is als u hem/ haar komt brengen. Om zowel besmetting thuis als bij ons te voorkomen is het slim om zowel bij brengen als halen uw hond te ontwormen en te ontvlooien. Wij kunnen namelijk geen 100% garantie geven.

Wat u mee moet nemen als uw hond komt logeren

 • Heeft uw hond speciaal voer vanwege een allergie of dieet dan kan dit mee gegeven worden als uw hond wordt gebracht. Wij zorgen ervoor dat uw hond dan zijn eigen voer krijgt. Dit geldt ook voor medicijnen.
 • Voerbakken, waterbakken en riem zijn niet nodig. Om misverstanden te voorkomen hebben wij liever niet dat u deze spullen meeneemt. Een eigen kleedje meenemen is mogelijk dit is echter wel op eigen risico.

Uitlaten

Uw hond gaat 3x per dag in de groep mee naar buiten. Onze ruime omheinde grasvelden zijn gedeeltelijk overkapt zodat de honden als het regent of de zon schijnt, kunnen schuilen. Deze groepen stellen wij met zorg samen. Mocht het erg slecht weer zijn hebben wij overkapte en verharde uitlaat gelegenheden om de dieren zo schoon mogelijk te houden. Hier is een zandbak aangebracht om in te spelen.

Verschillende verblijven

Wij hebben verschillende verblijven beschikbaar, zo is het mogelijk om een verblijf te kiezen met vrije uitloop naar buiten. De honden kunnen zelf overdag via een groot luik naar buiten of naar binnen. ’s Nachts gaat dit luik dicht en kunnen ze binnen lekker slapen. Overdag gaan de honden ook nog met de normale uitlaat mee op het veld. Deze luiken kunnen niet gebruikt worden van 1 november t/m 1 maart. Dit vanwege het feit dat we het graag warm houden binnen en dit niet goed mogelijk is met de luiken open.

Eten, drinken en medicatie

Uw hond krijgt 2x per dag voer. Dit kan eigen voer zijn of ons voer. De honden eten altijd onder toezicht. Wij zorgen ervoor dat uw hond ook echt zijn eigen eten binnen krijgt. Er staat altijd vers water in het verblijf en dit wordt 3 x per dag bijgevuld. Medicatie geven is geen probleem mits dit van te voren wordt aangegeven. Schrijf goed en duidelijk op hoeveel en hoe de medicatie gegeven moet worden zodat er geen misverstanden ontstaan.

Wij prikken geen honden voor suiker.

Kennismaken

Wilt u uw hond voor het eerst bij ons laten logeren dan nodigen wij u samen met uw hond uit voor een kennismakingsgesprek. U kunt dan een rondje lopen en alles bekijken. Wij maken graag kennis met uw hond(en) en zullen u een formulier in laten vullen met een aantal gegevens over u en de hond(en) zodat wij hem/haar de beste verzorging kunnen geven als hij/zij bij ons komt logeren. Uw hond raakt ondertussen vertrouwd met ons en kan gelijk weer mee naar huis. Hierdoor zal hij/zij het minder lastig vinden als u hem/haar voor de eerste keer komt brengen. Na de kennismaking krijgt u inlog gegevens waarmee u via de online omgeving aanvullende informatie kunt geven en online kunt boeken.

Dagopvang

Het is mogelijk om uw hond een dagje te laten verblijven. U kunt vooraf online reserveren.  Dit graag uiterlijk de dag voor het brengen voor 19:00 uur. Wij zorgen dan dat ‘s ochtends een verblijf klaar staat. In dit verblijf laat u uw hond achter en wij zorgen dat hij/zij binnen een half uur buiten bij de andere honden is.

10 DAGENKAART

Bent u van plan om regelmatig te komen, in verband met werk bijvoorbeeld, dan is onze 10 dagen kaart misschien iets voor u. Deze kaart kunt u online boeken die u na betaling kunt gebruiken voor 10 dagen dagopvang. Dit hoeven geen opeenvolgende dagen te zijn.

KENNISMAKEN

Voor de eerste keer dagopvang is een kennismaking nodig. U kunt een afspraak maken door te bellen naar 06 – 3450 5368, of het contactformulier in te vullen.

Extra’s

Wassen

Wilt u als u uw hond komt ophalen een fris ruikende en schone hond ontvangen dan is dit mogelijk. Wel hebben wij het liefst dat u uw hond dan ’s avonds op komt halen. Komt dit niet uit dan wassen wij uw hond de avond ervoor. Wel wordt hij/zij dan ’s ochtends nog uitgelaten en kunnen wij dus niet garanderen dat hij/zij helemaal schoon blijft.

Verblijf met uitloop en grasveld

Het is mogelijk om voor een verblijf te kiezen met een eigen grasveld. Hier zitten de honden dan vaak alleen per verblijf. Deze verblijven worden voornamelijk gebruikt voor honden die niet in de groep mee uitgelaten kunnen worden. U kunt ons altijd vragen welke mogelijkheden er zijn. Deze verblijven zijn erg gewild en dus vaak vol geboekt.

Trimmen

Wilt u als u uw hond komt ophalen een geknipte hond ontvangen dan is dit ook mogelijk. Klik op de link voor informatie.

dog-shower-highres

Veel gestelde vragen

Waarom worden deze rassen niet toegelaten?

Wij hebben enkele incidenten mee gemaakt, waardoor wij de keuze hebben moeten maken om deze rassen niet meer aan te nemen. Dit omdat sommige rassen het echt niet naar hun zin hebben in een pension. Maar het kan ook gaan om bijt incidenten. Uiteraard snappen wij dat niet elke hond hetzelfde is maar willen dit risico niet lopen naar onze andere gasten toe.

Ik heb een pup, kan hij/zij bij jullie logeren?

Helaas is het voor ons niet mogelijk om op pups te passen. Dit omdat een pup erg kwetsbaar is in de eerste 6 maanden van zijn/haar leven. In deze levensfase is het belangrijk dat de pup veel aandacht en opvoeding krijgt wat wij niet kunnen bieden. Daarom nemen wij honden pas aan vanaf 9 maanden.

Wat voor voeding krijgt mijn hond bij jullie in het pension?

De honden geven wij standaard lam en rijst brokken van het merk Enjoy dogfood. Deze brokken zijn goed voor de maag. Wilt u graag eigen voer? Dit kan u meegeven met het brengen van de hond. Wel graag duidelijk aangeven hoeveel de hond krijgt, zodat wij daar geen fouten in kunnen maken. Ook is het mogelijk om vlees mee te geven.

Kan ik de mand, Kleed en speeltje van mijn hond mee geven?

Wij hebben zelf manden en kleden dus hoeft u deze niet mee te nemen. Het is erg lastig om bij te houden welk kleed van wie is en om ruzie tussen de honden te voorkomen hebben wij dit liever niet.

Waarom nemen jullie geen ongecastreerde reuen en ongesteriliseerde teven aan?

Omdat wij de honden in groepen uitlaten, is het risico te groot als er meerdere ongecastreerde en ongesteriliseerde honden zijn.

Het is erg warm buiten wat doen jullie hier aan?

Als het erg warm is zetten wij water badjes neer zodat de honden tijdens de uitlaat  met water kunnen spelen. Ook doen we de middag uitlaat eerder zodat de honden niet in de volle zon buiten zijn. Binnen hebben wij een ventilatie systeem die in combinatie met een geïsoleerd dak de ruimten koel houdt.

Tarieven

 • Bij het brengen in de avond of halen in de ochtend, wordt er een halve dag in rekening gebracht.
 • Voor het pension geven wij voor het tweede huisdier uit één gezin 10% korting.
 • Voor dagopvang geven wij vanaf 4 dagen per week 10% korting.
 • De prijzen zijn per dag.
 • Prijs “verblijf met uitloop” is per hond.
 • De minimale verblijfsduur in juli en augustus is 7 dagen.
 • Laagseizoen
 • Klein €19,00
 • Middel €19,50
 • Groot €20,00
 • Extra groot (dog) €22,00
 • Hoogseizoen
 • Klein €23,50
 • Middel €24,00
 • Groot €24,50
 • Extra groot (dog) €26,50
 • Dagopvang
 • Incidentele dagopvang €22,50
 • 10 dagenkaart €160,00
 • Extra’s
 • Verblijf met uitloop + €2,50
 • Medicijnen toedienen + €2,00
 • Verblijf met uitloop en grasveld (alleen) + €10,00
 • Wassen
 • Kleine kortharige honden €15,00
 • Kleine langharige honden €18,00
 • Middel kortharige honden €18,00
 • Middel langharige honden €21,00
 • Grote kortharige honden €21,00
 • Grote langharige honden €27,00

Referenties

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,2. Bekijk al onze reviews op Google.
Tevreden over onze diensten? Laat hier dan ook een review achter?

Really nice, clean and friendly. They answered to my messages all the time and let us know how our dog was doing, so comunication is really good. If we could have also few photos or little movie with her would have been evan more perfect. Our Cutie was looking so good when she arrived home . Thanks for everything! 🤗
For sure we will visit you again! 🐶

Leona Manea

Onze hond is er 4 weken van de zomervakantie geweest en ze heeft het denk ik super top gehad. Ze zag er nog steeds super verzorgd uit, dus als wij weer weg gaan dan gaat ze zeker weer die kant op.

Melanie Dylano

Het liefst nemen we onze honden altijd mee, maar als dat niet gaat dan brengen we ze met een gerust hart naar dit honden hotel. Mooi en ruim opgezet en je kan kiezen voor een buiten uitloop erbij. Altijd vriendelijk ontvangst! Aanrader.

Manou

Onze hond komt er van kleins af aan al, fijne plek om haar te brengen met de vakanties.

Kim

Prima opvang. Ik breng mijn kat hier graag naar toe. Prima ruime opzet voor de kat om daar tijdens vakanties door te brengen.

Joost

Onze hond is weer 3 weken hier geweest en is zeer goed verzorgd. Helaas was het noodzakelijk dat hij naar de dierenarts moest maar dit is ook perfect geregeld.

Joost

Deze website gebruikt analytische cookies om het gebruiksgemak te vergroten.

Prima